LF2018 opening: laatste trein naar Stavoren

Al een tijdje oefen ik mee met een koor dat zal zingen bij de opening van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Het wordt een spektakel, wordt ons beloofd. Dat geloof ik ook. En na de opening kan er gefeest worden, zegt men. Toch niet als je uit Súdwest-Fryslân komt en je met openbaar vervoer wilt of moet, schrijft Rob Goedhart uit Koudum.

Ondanks verwarrende informatie van Arriva (hoofdsponsor) (b)lijkt er om 22:52 uur een extra trein te gaan naar Stavoren. Die informatie heb ik omdat ik via Twitter navraag ben gaan doen. Maar hierover staat niets in de reisplanner, noch op de site van Arriva en ook niet op de site van LF 2018.

Zo'n extra trein lijkt leuk, maar volgens het draaiboek klinken om 22:15 uur de laatste noten. Als je dan bij de Oldehove staat moet je dus rennen naar het station om de laatste trein te halen. Normaal gesproken wel te doen in een half uur. Maar met duizenden mensen  in de stad?

Volgens de normale dienstregeling gaat er om 23:22 uur nog een trein van Leeuwarden naar Sneek. Waarom laat Arriva die dan niet (ook) even doorrijden naar Stavoren? Dan heb ik op zijn minst tijd voor één pilsje of Beerenburg.

Het is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk dat de prachtige organisatie van LF 2018 er niet op let hoe mensen naar de evenementen toe kunnen komen. En dan met name niet per openbaar vervoer. Waar meestal juist de senioren van afhankelijk zijn.


Geschreven op 24. januari 2018 door Gastblog

Heeft u een mooi verhaal? Stuur dan uw verhaal in voor ons gastblog; een podium voor iedereen! Een verhaal insturen kan via onze contactpagina en via ons e-mailadres; info@50plus.frl