Weg met het gefröbel van de huidige coalitiepartijen!

Martin van Mourik is de lijsttrekker van 50PLUS Leeuwarden, de partij die morgen voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Leeuwarden. Martin vindt het hoog tijd dat 50-plussers het heft weer in eigen handen nemen. "Met 50PLUS krijgen ouderen een eigen gezicht met stevige opvattingen en haalbare doelen in de gemeenteraad!"

Als oudere werkzoekende ben je een speelbal van allerlei instanties. De Partij van de Arbeid en de SP nemen ouderen wel op in hun verkiezingsprogramma's, maar waar het echt om gaat, een respectabele deelname aan onze maatschappij, dat laten ook die partijen liggen. Met 50PLUS krijgen de ouderen weer een eigen gezicht met stevige opvattingen en haalbare doelen in de gemeenteraad.

Ik heb veel ervaring opgedaan met het reilen en zeilen bij de gemeente Leeuwarden. Die ervaring wil ik nu gebruiken voor de 50-plusser, maar ook voor de oudere die slecht ter been is en die nu met zijn rolstoel de straat moet oversteken omdat er een lantaarnpaal midden op de stoep staat. Er moet in Leeuwarden stevig aan het roer worden getrokken om het beleid te veranderen. Concrete stappen wil ik zetten. Geen wilde plannen, maar acties die tot resultaten leiden. We moeten echt af van het gefröbel van de huidige coalitiepartijen.

Ook het beeld van uitgerangeerde ouderen moet veranderen. Ouderen zijn volwaardige deelnemers aan onze maatschappij en willen zeker niet worden betutteld. We willen ook niet worden voorgetrokken. Maar moeten ons niet langer het bos in laten sturen.

Ouderen schreeuwen niet. Ze proberen het vaak eerst zelf op te lossen en blijven trouw aan eerder gemaakte keuzes. Het is tijd om dat laatste te veranderen. Vier op de tien inwoners is 50-plusser. Een enorme groep. Maar we zijn vergeten om onze krachten te bundelen. Steeds als een 50-plusser het oude vertrouwde vakje rood kleurt, gaan we als ouderen er verder op achteruit. In werk, financieel, maar ook in hulp als we ziek zijn of slecht ter been.

Het is dus de hoogste tijd om het heft weer in eigen hand te nemen. Maar 50PLUS kan dat niet alleen, dat moeten we samen met de kiezer doen. Elke 50-plusstem hebben we hard nodig, want alleen samen kunnen wij het beter maken!

Martin van Mourik

 

Een uitgebreid interview met Martin is te vinden in een uitgave van Liwwadders november 2017 (klik hier voor de tekst). Meer informatie over Martin en de andere kandidaat-raadsleden van 50PLUS Leeuwarden kunt u vinden op hun website (hier). 

 

 


Geschreven op 21. november 2017 door Gastblog

Heeft u een mooi verhaal? Stuur dan uw verhaal in voor ons gastblog; een podium voor iedereen! Een verhaal insturen kan via onze contactpagina en via ons e-mailadres; info@50plus.frl