Bij de beesten af!

Op de vrijdagsmarkt in Leeuwarden tijdens mijn vaste rondje langs sympathiserende marktkooplui spreek ik, uitgerekend bij de viskraam, een 50PLUS stemmer die over dieren begint.

Hij volgt de politiek, leest de krant en luistert en kijkt naar Omrop Fryslan. 'Hoe zit dat nou?', vraagt hij. De toon veronderstelt een stellingname. 'Als je otter bent, weidevogel, gans of muis dan ben je onderwerp van gesprek. Leven we in het grote dierenrijk? Miljoenen worden uitgetrokken om dieren te beschermen of naar gelang de opvatting daarover juist te bestrijden, en ik dan? Ik word gekort op mijn zelf betaalde pensioen, de zorg holt achteruit, ouderen lijken het afvalputje van de samenleving te zijn. En wie maken zich daarover druk?'

Ik geef natuurlijk aan hoe ik daar tegen aan kijk en wat ik daaraan probeer te doen. Wat 50PLUS daaraan doet. Niet dat we ons niet druk moeten maken over dierenwelzijn en over de natuur. Dat is ook belangrijk. Ook voor 50PLUS. Maar als het gaat om de steeds groter wordende groep ouderen in onze samenleving, moet ik toegeven dat 50PLUS dat niet alleen kan. Dat er meer partijen nodig zijn. Dat ouderenbeleid iets is van de lange adem en dat het vast wel beter wordt. Dat wij in ieder geval ons best daarvoor doen en meer kans van slagen hebben als meer mensen op ons stemmen en we meer zetels hebben. Daarmee stel ik mijn opponent echter niet gerust.

'Het is bij de beesten af' voegt hij me toe. 'De politiek moet zich schamen over hoe ze met ons omgaan. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt, netjes belasting betaald en meegeholpen onze welvaart tot stand te brengen, en dan.....'

Bij de beesten af!


Geschreven op 18. december 2015 door Jan Waterlander

Heeft u een mooi verhaal? Stuur dan uw verhaal in voor ons gastblog; een podium voor iedereen! Een verhaal insturen kan via onze contactpagina en via ons e-mailadres; info@50plus.frl